2023 regnskapet ifbm årsmøtet, merknader

2023 regnskapet ifbm årsmøtet, merknader

Publisert av Gjermund Pleym Wik den 05.03.24. Oppdatert 06.03.24.

I forbindelse med årsmøtet lovte vi i styret å sjekke ut noen merknader i regnskapsrapportene. Det har vi nå fått utført.

Dette gjaldt noen "kontonummer", også kalt posteringer, som noen stilte spørsmål rundt. Forklaringene er innhentet av regnskapskontoret vi benytter.

Konto 1100 og 1101. Her stod det tekst "Oppstilingsplass Sarves" inngående saldo kr 180 000, og på 1101: "Oppstillingsplass Silis" med beløp kr 228 000. Dette er utgifter som er ført på de to plassene, men som ikke er ført inn i 2023. Derfor står de under "inngående saldo". Dette er opprinnelig innskuddskontoer hvor folk betalte inn innskuddet for å stå på plassene. Disse pengene ble så lånt ut til Silis for å etablere den plassen. Dette må nå forandres av regnskapskontoret og kalles som "langsiktig gjeld", til dette blir nedbetalt.

Konto nr 3901, "Inntekter gjesteparkering Sarves". Denne står oppført med kr 0, til tross for at vi vet at her har vært inntekter. Forklaringen er at inntektene er ført mot 3902 og 3903 på de ulike avdelingene, men fra nå av vil alle føres på dette kontonummeret. Summene er med andre ord korrekte i totalregnskapet. 

Konto 6325 og 6326 omhandler brøyteutgifter på Sarves og Silis. Det ble kommentert at de både var litt lave og at Silis har hatt mer utgifter enn Sarves, som vanligvis er omvendt. Dette skyldes at de som gjør denne jobben for oss ikke har sendt fakturaer for jobben de har gjort, og dermed har vi ikke hatt noe grunnlag for å sette høyere beløp her. For Sarves er det ikke levert inn fakturaer etter sommeren, for Silis har det også vært noe frem og tilbake med fakturering, og ikke ført noe for november og desember.

Det er også avdekket at noen fakturaer ikke hadde fått påført avdelingsnummer, dvs de dukker ikke opp i regnskapet for en avdeling om en f eks ville ha alle utgifter på Sarves. Dette har regnskapskontoret nå rettet opp i.

Det er med andre ord riktig det som ble hevdet i møtet, tallene er her og penger som skal inn og ut havner der de skal totalt sett. 

Dersom noen nå enda har innvendinger til regnskapet må disse rettes til oss i styret på mail innen 17 mars. Årsmøtet godkjente regnskapet (likt som revisorene) med disse merknadene forklart, og det opplever vi at vi i styret nå har gjort.