Informasjon fra styret

Informasjon fra styret

Publisert av Gjermund Pleym Wik den 28.04.23.

Det nye styret ble vedtatt av årsmøtet i mars og består av styreleder Gjermund Pleym Wik, nestleder Hans Willy hansen (plassleder Sarves), styremedlem Kim Einar Alsèn (plassleder Silis), kasserer Kristina Johnsen og sekretær Viggo Lind.

 

Vi ønsker at dere som medlemmer kan bli orientert om hvilke saker vi behandler i styret, dels for å vise hvilke avgjørelser vi gjør på vegne av foreningen og dels hva som skjer. Vi kunne lagt ut alle møtereferater og vist til dem for å orientering, men disse er ofte kortet ned til det helt essensielle og mange av sakene har liten verdi for enkeltmedlemmer. Vi vil legge disse også ut etterhvert hvor persondata er anonymisert.

 

Poenget med å lage en artikkel etter møter gir oss muligheten til å utfylle litt ekstra og forklare litt mer rundt de sakene som vi tror kan ha interesse for medlemmene vi er her for å styre på vegne av.

 

Etter årsmøtet hadde det nye styret fått en del klare bestillinger. Det ene var å få kontroll på økonomien (innskuddskontoer osv) og få laget et utkast på budsjett for 2023. Vi har allerede rukket å ha 3 styremøter og flere av oss har i tillegg måtte delta på opplæring i regi av hovedklubben om bruk av nettsider, organiseringen osv. Et tredje styremøte er allerede planlagt første uka i mai og vi kan melde om en gjeng som er godt motivert, hvor flere også har lengre erfaring,- til å gjøre et velfundert arbeid på vegne av klubben.

Først og fremst er vi glade for innspill til oss i styret. Det viser en aktiv medlemsmasse og vi både leser og skal sørge for å besvart henvendelser. De som ønsker å kontakte oss bes bruke mailadressen vår, avd153@nocc.no, her får vi tilgang til det som skal meldes til NBCC avd Alta.

 

- Vi har måtte utføre en del administrative gjøremål, som å sørge for at nytt styre meldes inn til Brønnøysundregisterne, avklart hvem som skal ha tilgang til hvilke kontoer, mailkontoer osv. 

- Prisøkning. Alle priser i samfunnet rundt oss har økt de siste årene og derfor så vi oss nødt til å heve prisen også for våre medlemmers del. Årsleie for sesongplass øker fra 4250 til 4750 pr år. Gjesteplassene øker fra 1750 til 3000 pr år. Døgnleien beholder vi som før, 200 uten strøm og 250 kr med strøm. Strøminnskudd som betales inn på campene når man flytter inn er på 4 000 kroner, men har tidligere vært på 6 000 på Silis. Dette ble nå justert ned til samme nivå som for Sarves, 4000 for alle nye som flytter inn.

- Møter. Det er ønskelig at styret innkaller til plassmøter for hver av de 3 oppstillingsplassene og dette ønsker vi å gjennomføre før sommeren. 

- Regnskapskontoret vårt er nytt fra 2022/ 2023 og heter Regnskap og Rådgivning Alta AS (RR-Alta). Sara er vår faste oppfølger og deltok i sist styremøte for å gi oss veiledning og råd om hvordan økonomi, fakturaer og regnskapet bør føres fremover. Vi opplever å ha en god dialog med dem og bred enighet om hvordan dette skal utføres så det blir ryddig og oversiktlig. Utfordringen med innskuddskontoer er de nå klar over og vil årlig gi oss et forsalg på hvor mye av overskuddet i foreningen som bør tilbakeføres til innskuddskontoer slik at disse blir bygget opp igjen fordelt over flere år.

- Vi jobber med å lage nye brøytekontrakter for oppstillingsplassene og det har kommet inn tilbud fra Silis. Dette er våre største utgiftsposter gjennom året. Vi vurderer å legge jobbene ut på Mitt Anbud før inngåelse av kontrakter, dels for å sjekke om det er flere i samme områder som tilbyr disse tjenestene, dels for å dokumentere at vi velger de leverandørene som klubben er best tjent med.

- Det har kommet nye kontrakter som alle medlemmer må signere hvor betingelser og regler er klargjort enda tydeligere. Disse kontraktene har hatt en lang reise innom Hovedforeningen på Sørumsand, via både en egen vedtektkomite og selveste Landsstyret. Vedtektskomiteen bemerket at det nye reglementet var blitt meget bra. Kontraktene er dermed gyldige og forankret på høyeste nivå. Plasslederne organiserer det slik at dere må signere på to eksemplarer, hvor dere beholder det ene og det andre arkiveres av klubben. 

- Styret har også bedt om tilbud på styreansvarsforsikring. Dette fordi pr nå er det styrets medlemmer som er personlig ansvarlig for det klubben gjør, og det blir feil. Moderklubben i sør støtter oss, og alle andre avdelinger, i at vi bør tegne en slik forsikring. Det er bedt om tilbud på dette fra flere.

 

Personlig ønsker jeg å tilby et kombinert åpent medlemsmøte, hvor ikke bare fastliggere inviteres, vi må ikke glemme at klubben består av mange medlemmer som ikke er tilknyttet oppstillingsplasser. I tillegg kan vi invitere hvermannsen som kan være interessert i å høre hva vi driver med og kan tilby. Det er mulig at dette kan gjøres i Miljøuka i juni, som arrangeres av Alta kommune årlig. En ettermiddag for eksempel på biblioteket hvor vi presenterer og inviterer til drøfting av ulike aktiviteter for foreningen, kan være et forslag fra min side. Dette kan gi økt rekruttering og vekke interesse hos flere til å både gi oss forslag på nye tiltak, men også gi oss økt synlighet og kanskje flere medlemmer.

 

Takk for oppmerksomheten.

Mvh

Gjermund Pleym Wik 

Styreleder

NBCC avd Alta