Styrenytt, juni 23

Styrenytt, juni 23

Publisert av Gjermund Pleym Wik den 22.06.23.

Landsmøte for Norsk Bobil og caravan Club ble gjennomført på Lillestrøm 10 og 11 juni, Thon hotell. Fra avdeling Alta møtte styreleder Gjermund Pleym Wik og sammen med resten av avdelinger fra Finnmark var vi 6 stykker totalt. 

I løpet av to timer var selve landsmøtet, som er ganske likt som et årsmøte, overstått. Totalt 50 stemmeberettigede var til stede i konferansesalen. Det er rimelig fastlagt hva som skal vedtas da møtepapirer er sendt ut god tid i forveien. Det er god og nyttig informasjon fra administrasjonen som jobber for hele foreningen. Blant annet har de fokus på flere og bedre medlemsfordeler, hvordan gjøre seg mer synlig og markedsføre seg og ikke minst campingpolitikk. Det siste har med regelverk for campingvogner og bobiler å gjøre, førerkortkrav osv - og ikke minst være en motbrems til at enkelte kommuner har forsøkt å skattlegge spikertelt eller tomta spikerteltet står på. Det kommer oss alle til gode.

2022 ble det økonomisk vedtatt et underskudd på ca 48 000. Året før var det overskudd på 1,2 mill kr. Noe av årsaken til dette er nedgang i medlemstallet, fra 15 000 til 13 000 medlemmer totalt i Norge. Dette ble vi å diskutere mye rundt i del to at helgen. 

Av innkomne saker ble de nye etiske retningslinjene i foreningen vedtatt. Oppsummert handler det om at ansatte og tillitsvalgte skal jobbe lojalt for organisasjonen og medlemmene, herunder personlig opptreden og gi god og personlig service til medlemmer. Det må gjøres gode habilitetsvurderinger i alle aktiviteter, samtidig som vi ønsker gode innspill og ulike meninger velkommen. 

Nye målsettinger for foreningen ble også gjennomgått, blant annet en mer positiv medlemsutvikling og at avdelingsandelen av kontigenten fra medlemmer økes dersom avdelingen viser til økt medlemsvekst. Flere bes også komme med avtaler som er til det beste for foreningen og at man både ønsker bedre kjønnsfordeling og yngre tillitsvalgte inn i alle ledd i organisasjonen. Pr nå er det hoveddel av 50 år og eldre som er medlemmer, vi må få vist 25 år og oppover at de også er en målgruppe og at campinglivet er meget attraktivt. 

Del to av samlingen gikk vi over til etter landsmøtet - dette var lederkonferanse - som strakk seg ut resten av den oppsatte møtetiden - til søndag kl 1300. Det ble brukt mye fornuftig tid på at skuta må snus for å få til en bedre rekruttering av medlemmer og at medlemstallet må øke. Dette drøftet vi også litt nærmere rundt på eget interne styremøte påfølgende tirsdag i Alta.

Noen av innspillene nevner vi kort. Foreningen må oppfattes som relevant, og flere peker på at vogn eller bobil er kostbare greier - kanskje vi også bør ta med telt som egen gruppe i foreningen - for å vise at dette også er campere, til en noe rimeligere utgave hvor en kan begynne. Aktiviteter bør tilbys, som tekniske kontroller, kjøreøvelser og kanskje innføre vervekampanjer. For å få med yngre aldersgrupper kan en vurdere gamingtreff mellom vogner og bobiler? Unge familier må få opplæring i hvordan en kan bruke fritiden sin optimalt på camping - dette får man ikke vite gjennom forhandlere. Bør vi lage et lokalt opplegg i Alta hvor vi inviterer til åpen dager på oppstillingsplassene, hvor noen som sier seg villige kan vise hvordan man bor og lever ypperlig i caravanlivet? Her kan man invitere forhandlere med i tillegg for å vise nye og aktuelle farkoster.

Å arrangere ungdomsaktiviteter hvor en bytter på å være foreldre på tur kan innføres. Hva med tur til badeland, bowling etc - som et avbrekk en campinghelg - hvor en får treffe andre ungdommer/ barn som også er på plassen? Kan en tenke aldersbestemt kontigent, dvs yngre får rimeligere, evt gratis første året? 


Det ble laget notater fra dette som vi tenker kan være et tema å følge videre på ved plass - og avdelingsmøter etter sommerferien. Her er vi interessert i innspill fra alle medlemmer :) 

 

Lokalt styremøte ble som nevnt foretatt onsdag 14 juni. Her ble det vedtatt at styret skal rundt på en befaring på oppstillingsplassene. Her får vi en liten presentasjon fra plassene til de som ikke er kjent på stedet. Plassene som befares nå vil være Silis og Sarves. Jotka tas når bommen i Stilla åpner etter sommeren. bakgrunnen til dette er ønsker om utbedringer på hver plass. Siden styret har det økonomiske ansvaret er det viktig og riktig at vi gjør en samlet vurdering overfor alle plassene for å avdekke hva som er prekært - og hva som må vente litt før det fikses.

 

Styret vil invitere til plassmøter for Sarves og Silis i september. Det vil også inviteres til et åpent møte for alle medlemmer i samme tidsrom. Møtet ble også benyttet til å gi informasjon fra landsmøtet og drøfte litt rundt aktivitetstiltak.

 

Det ble også drøftet nærmere om brøyting på plassene. Det er enighet om at vi må inngå kontrakter med de som brøyter, som inneholder fastlagte summer. Dette for å kunne gi foreningen en forutsigbarhet rundt økonomien. Det er også mulig at kontraktene skal lyses ut på Mitt anbud for å la flere få gi tilbud på oppdragene. Dette skyldes ikke at vi  på noen måte er misfornøyde med dagens leveranser, snarere tvert imot. Men som et ansvarlig styre må vi utvise en aktsomhet rundt økonomien og derfor vurdere om der finnes andre aktører som kan gjøre jobben slik at foreningen kommer gunstigere ut av det. Styret følger denne saken videre opp.

Vi i styret ønsker samtlige en glimrende og flott caravansommer - vi ser frem til spennende og givende møter i september med dere alle.