Plassmøter og siste nytt fra styret

Plassmøter og siste nytt fra styret

Publisert av Gjermund Pleym Wik den 13.09.23.

Bildet er fra Alta Strand camping og hentet fra Campingportalen.no.

Rett etter sommerferien gjennomførte styret først en befaring på oppstillingsplassene Silis og Sarves. Vi er i en situasjon hvor vi skal legge av penger jevnlig til en innskuddskonto, men vi må likevel vurdere om det er behov for å gjøre tiltak på plassene som har med forsvarlig og sikker drift.

 

Plasslederne var begge med og styret fikk en god presentasjon av begge plasser, inklusive de fine tiltakene plassene har laget og utbedret, samt de utfordringene som ofte natur, vær og vind medfører. På Sarves er det pr nå venteliste for å komme inn, og medlemmene har i stor grad på dugnad fått etablert brygge og ordning med utlån av båt de siste sesongene. Det var behov for å gruse opp plassen da de store overvannsrørene har begynt å bli presset opp av bakken under noen av spikerteltene. De er av betong, og kan bli skadet dersom de blir liggende i "åpen dag". Derfor ble det bestilt grus fra Finnmark Sand til dette. Det ble også leid inn minigraver for å rense opp grøftene rundt plassen, slik at overvann og smeltevann får en vei å ta i størst mulig grad - i stedet for å renne over plassen.

Det samme var situasjonen på Silis, en fin plass som ligger flott plassert inntil en elv. Utfordringen er nettopp elva på våren, og innleie av hjullaster og minigraver ble innvilget for å regrøfte også her og fylle igjen litt mer masser ned mot elva hvor høyden til elvebredden var veldig lav. I tillegg lages en ny grøft over et område hvor smeltevannet årlig renner nedover og inn på oppstillingsområdet. Vi håper ny grøft kan medføre at utfordringer med vannmengder blir mindre av dette.

Det ble gjennomført et vanlig styremøte uka etter, hvor vi fra nå av også inviterer vararepresentantene med. Det var enstemmighet på å bevilge de nødvendige midlene til de overnevnte utbedringer, og i skrivende stund er nok det meste gjennomført allerede. 

Det neste som ble behørig diskutert er forslag til nye brøytekontrakter. De baserer seg på fastpris pr år i stedet for timeverk. Dette for at styret må kunne ha en forutsigbarhet rundt økonomien all den tid brøyting er en av de største utgiftene foreningen har. En vinter med mye snø gir mye utfordringer på pengene, likt som en vinter med lite snø gir "overskudd" av forventet utgifter. Men dette må vi ha mer forutsigbart, i stedet for å ha dårlig råd de årene Kong Vinter bringer mye med seg. Det betyr også at kontraktene skal være så like som mulig for begge plasser. 

Et av punktene gjelder brøyting av hovedveier, og noe annet er stikkveier mellom vognene. Hovedveiene er det som skal brøytes, stikkveiene tas 6 ganger pr år og da må det være ryddet inntil vogn og spikertelt på forhånd. Det skal varsles på forhånd når stikkveiene tas. Vi har dessverre sett at vi har vært litt råflotte med denne praksisen tidligere for eksempel på Sarves, hvor hele campen brøytes, når kun noen få er der. Det blir fort dyrt og mye bortkastet brøyting. De 6 gangene blir benyttet når det har samlet seg en del snø og ca en gang pr måned, men med hovedvekt i den perioden på året når de fleste begynner å bruke området igjen (fra februar og utover). Ellers har vi anledning til å brøyte selv mellom vognene og like før brøyting kan man selvsagt legge snø på hovedveiene slik at brøyteren tar dette. Det må likevel ikke sperres igjen for vanlig ferdsel.

Kontraktene blir innført neste brøytesesong, vi benytter eksisterende kontrakt enda denne sesongen (23/24). Da henter vi tilbud fra flere tilbydere for begge områder for å vise årsmøtet at vi har skaffet det mest fordelaktige for foreningen. Det er samtidig ønske om en politisk sak angående brøyting av plassen foran bommen på Sarves, da denne benyttes av alle som ønsker å gå på ski. Det offentlige bør ha ansvaret for dette, noe styret vil ha en dialog med ulike aktører på, herunder kommunen.

Det er også enighet i styret om at plasstyrene kan settes sammen slik plassene ønsker, men det gis kun godtgjøring, dvs frikjøp, av to oppstillingsplasser til sammen. Det betyr at godtgjøring for å sitte i et plasstyre er at plassen din dekkes av foreningen. Er man flere enn 2 personer i plasstyret må beløpet evt deles på flere, dvs at alle får ikke dekket plassen sin fullt ut. 

 

Det sendes i disse dager ut invitasjon til plassmøter, initiert fra hovedstyret. Erfaringsmessig vet vi at det møter flest medlemmer opp som er tilknyttet nettopp oppstillingsplassene, men vi ønsker også å nå ut til alle de som er medlemmer, men som ikke" er på plass". På plassmøtet vil vi gi informasjon om:

- Styrenytt

- Brøytekontrakter

- Økonomi

- Arbeidet videre i foreningen

- Plasstyrene vil også gi informasjon om arbeider som er utført og som kommer på plassene.

- Det vil også gis informasjon fra hovedforeningen, om medlemsutviklingen og ulike aktiviteter som tilbys. Vi åpner selvsagt også opp for innspill fra medlemmene, også hvordan vi kan utvikle foreningen videre. Det gjennomføres i tillegg valg av plasstyre.

Møtedager er foreløpig satt opp til mandag 25 september (hovedvekt på Sarves oppstillingsplass) og tirsdag 26 september (hovedvekt på Silis oppstillingsplass)- og møtene avholdes i kantina hos Aksis, Alta sentrum. Der er det også gratis parkering, vi tilbyr noe enkelt å bite i samt drikke og vi håper så mange som mulig møter opp.